Friday, June 18, 2010

18 juni 2010

Expressen: "Skrällen i kyrkan: Hon ska bära vigselringarna. Hedvig 11, får huvudrollen."

Aftonbladet: "Carola får inte komma på bröllopet." Bilaga: Klick. "Maddes bröllopsångest."

Å, du ljuva bröllopstid! Blir alldeles till mig i trasorna av skvallerextas. Önskar att både Expressen och Aftonbladet vågat ta till lite tuffare, fulare knep i kampen om de bröllopsintresserade läsarna långt tidigare. Varför först dagarna innan? Det är ju så fasligt underhållande när de väl sätter igång på allvar.

Expressen kickstartar dagens löpsedel med ett (för mig) helt nytt uttryck: "Skrällen i kyrkan". Som om just detta, att Daniels 11-åriga systerdotter ska bära fram ringarna, är en så stor och oväntad händelse att den är det enda vi kommer att minnas när bröllopsyran lagt sig om ett par dagar. Det är Nyköpings gästabud, Stockholms blodbad, slaget vid Lützen, stora tabberaset i Katthult och så "skrällen i kyrkan". Milstolparna i svensk historia. Måste erkänna att det spektakulära i avslöjandet helt går mig förbi. Ja, vad är det egentligen som "skräller" här? Är det det faktum att ett litet barn ska ansvara för de heliga ringarna under den långa promenaden fram till altaret (för jag antar att hon inte gått runt med dem i fickan under dagen)? Eller är det måhända att det är just Daniels systerdotter - en flicka av folket och inte någon av de tre kungliga barnen som också ingår i brudnäbbet? Nä, det jag imponeras allra mest av i Expressens löpsedel idag är den röda pilen. Ser ni den? Swoosh. Vilket smart drag. Tänk så det hade kunnat gå om vi alla trott att det var den andra "hon" som skulle bära ringarna.

Aftonbladet då. De satsar på Daniels personliga favorit, Carola. Och det gör de helt rätt i, för det här är en skräll utan dess like, mina vänner. Det skräller så mycket att det hörs ända bort till Ockelbo och tillbaka. Carola som så snällt ställer upp på både Daniels svensexa och bröllopsmiddagen och dessutom har skrivit en ny låt tillägnad brudparet får alltså inte komma på bröllopet (vems bröllop det egentligen handlar om är i dessa dagar reduntant information) medan Malena Ernman, Helen Sjöholm-Granditsky, Lisa Nilsson, Per Gessle och Peter Jöback får gå. Skandal! Jag rasar. Rasar lite till. Sen köper jag tidningen.

Mitt i krysset idag, Aftonbladet!

Ställning: Expressen - Aftonbladet 6-4


2 comments: