Sunday, June 27, 2010

25-27 juni 2010

Små korta kommentarer till midsommarhelgens löpsedlar. Ingen omröstning denna gång, men tyck mer än gärna till i kommentarsfältet:

25 juni


Aftonbladet: "Äntligen - nu är superhettan på väg. Unik prognos: Här blir det över 25 grader redan nästa vecka."

Expressen: "Bara i Expressen. Daniel berättar om talet som rörde hela Sverige."

Sommarhettan får ursäkta men kungligt håller ett tag till. Expressen är smarta. Drar ut på veckans stora scoop. Sparar det kanske godaste till sist: Vad tyckte egentligen prins Daniel själv om Talet som hela Sverige pratar om? Så klart man vill veta. Skulle för övrigt även vilja veta hur han tänkte med hatten han bär på bilden. Någon som vet? Tycker sig kunna förstå? Kommentera gärna här nedan, för jag gör det inte.

Ställning: Expressen - Aftonbladet: 12-5

26 juni




Expressen: "Slipp bakfyllan - experten hyllar kändisarnas knep."

Aftonbladet: "Gripen - efter fyra år på rymmen. Svindlaren Ingela Jansson, 29 avslöjad av sin dotter."

En riktigt underhållande bröllopsfri löpsedelsdag, detta. Beklagar djupt att jag själv missade den. (Tackar @tingan för bilderna.) Expressen kör på ett säkert kort i midsommartider: den av så många fruktade Bakfyllan. En "expert" - inga ord om exakt vilken sort - hyllar alltså kändisarnas knep för att undvika bakfylla. Antar helt fräckt att näskaffe är ett av dem?

Aftonbladet väljer bort midsommar och satsar istället på white-trash-tragik och spänning. Lite samma tema som Expressen den 15 juni. Kriminella kvinnor. Oooo. Som avslöjas av sina egna barn. Dubbel-oooo. Av namnet att döma borde 29-åriga Ingela Jansson vara handläggare på Försäkringskassan och inte storsvindlare på flykt men så är alltså inte fallet. Ingela är inte bara kriminell utan även en dålig mamma. Kan man bli mer misslyckad än så? Antagligen inte, tycker AB. Och jag vill läsa mer om denna obeskrivliga tragik. Hur kunde Ingela hamna så snett?

Ställning: Expressen - Aftonbladet: 12-6

27 juni


Expressen: "Nya listor för 2010. De fick miljoninkomster på Söder och i hela landet. "

Aftonbladet: "Polisen misstänker: Kvinna körde ihjäl sin vän med vattenskotern."

En dag inte helt olik gårdagen. Expressen kör säkra svennekort medan Aftonbladet fortsätter nerför den snåriga stigen "Kriminella och allmänt illvilliga kvinnor". Detta med främmande människors inkomster trodde jag att vi redan hade rett ut, Expressen. Det bekommer mig helt enkelt inte; inte ens när det handlar om miljoners miljoner. Men hemska olyckor gör det, tyvärr. Jag anar tragiken bakom löpet, även om Aftonbladet, så klart ytterst medvetet, försöker få det att låta som att denna "kvinna" kört ihjäl sin stackars kompis med flit. Ja, ibland gör ju kvinnor just sådant. När de har PMS och så, menar jag.

Ställning: Expressen - Aftonbladet: 12-7

2 comments:

  1. Superhetten provocerar! Vi har väl vanlig svensk sommar med lite högre temperatur några dagar.
    Någon dag hette det tyskhettan, ke?!

    //Camilla

    ReplyDelete
  2. Ja, eller Rysshettan hette den väl?

    ReplyDelete